Groepen

Een groep of team heeft een ongekend potentieel. Met elkaar kun je immers veel meer dan alleen. Je herkent het vast wel: op momenten dat je goed op elkaar bent afgestemd stroomt alles als vanzelf. Op die momenten kost samenwerken geen moeite. Integendeel: het geeft energie en ideeën worden spontaan geboren.

Dichtbij deze ‘stromende’ momenten blijven, vraagt om onderhoud. Ieder team is immers in beweging: eventuele nieuwe mensen geven een andere energie en veranderende omstandigheden werpen nieuwe vragen op. Soms is er zelfs behoefte aan kwaliteiten of eigenschappen die voorheen niet aan de orde waren.

Zo bezien is onderlinge afstemming van het grootste belang. Vergelijk het met een snaarinstrument: als losse snaren niet goed gestemd zijn, komen zij samen nooit tot een harmonische samenklank. Laat staan dat er zoiets kan ontstaat als muziek.

Wandelsoof biedt verschillende groepssessies aan waarin kwaliteiten en drijfveren uitdrukkelijk aan bod komen. Hiermee komen als vanzelf de langzame vragen uit de onderstroom naar boven: ‘waarom doen we wat we doen?’ en ‘waartoe doen we ons werk eigenlijk?’

 

De verschillende groepssessies zijn:

 

Afstemmer: In deze groepssessie verkent een team (of ander groepsverband) al wandelend elkaars kwaliteiten. Naast wandelen is er ook aandacht voor andere buitenactiviteiten waarbij de nadruk ligt op samenwerking en onderlinge afstemming.

Afstemmer II (vervolg): Tijdens deze sessie ligt het accent op verdieping. Hierbij staat in het bijzonder de ‘onderstroom’ van het team centraal: wat zijn ieders drijfveren die het ‘waarom?’ en het ‘waartoe?’ van zijn of haar inzet bepalen? Middels gesprek, beweging, stilte en reflectie werken we toe naar een beter verstaan van de groepsdynamiek teneinde vollediger te kunnen functioneren.

Meandering: De meandering bestaat uit een meerdaagse wandeltocht in de Schotse highlands die grotendeels van het gebaande pad afgaat. De nadruk ligt op samenwerking, veerkracht en het omgaan met onzekerheid.

 

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

 

 

Scroll to top